,, Reteta romaneasca Acum cand este frig afara cuptorul functioneaza la capacitatea maxima. Cam asa am invatat eu sa fac friptura de miel de la mama mea, impanata cu usturoi si slaninuta. Ce este mai usor decat sa prepari o fripturica aburinda la cuptor pe care o vei servi celor zgribuliti sositi acasa..

Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in jumatati. Slaninuta se taie in bucatele [ Soldatei cum spuneam cand eram mici :D ] Cu varful unui cutit ascutit se inteapa carnea din loc in loc si se introduc bucatele de usturoi si de slaninuta. Aceste bucatele vor da savoare fripturii de berbecut. Se freaca bine pulpa de berbecut cu sare si se prajeste intr-o tigaie pe toate partile cateva minute. Dupa ce a prins o crusta, se transfera intr-o tava in care se pune putina apa si se da la cuptor. Curatati cartofii. Acestia se taie in bucati pe lung si se spala. Asezati feliile de cartofi in tava. Sarati. Piperati. Taiati celellalte bucati de usturoi si le distribuiti peste cartofi. Se lasa tava cu friptura si cartofi la copt in totala cam o ora si jumatate. In ultimele 10 minute se adauga pe desupra ardeiul rosu taiat cubulete. Cand friptura incepe sa se rumeneasca, este gata. Gustati si sarati /piperati daca este necesar. La servire dati prospetime preparatului cu patrunjel verde tocat Pofta buna !!!!!Prin prajirea bucatii de carne la inceput se face o crusta care pastreaza suculenta carnii in interiorul ei. Mie mi-a iesit carnea exact asa cum am dorit frageda, suculenta si usor rozalie. Serviti langa aceasta friptura o salata de varza verde.