Ador acest aluat! Il pot folosi la placinte, tarte, pizza.

Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul. Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia,zaharul, sarea, ouale, laptele cald si framantam. In timp ce framantam aluatul, ne ungem mainile cu ulei. Dupa framantare lasam aluatul la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul. Intr-o tigaie punem ulei la foc potrivit.

Masa de lucru o infainam, rupem bucati din aluat pe care le umplem cu branza si cascaval. Unim capetele, formam o bila pe care o intindem cu sucitorul. Le prajim in ulei si le scoatem pe prosoape de hartie.

Pofta buna!Aluatul poate fi folosit la orice. Umplutura o face fiecare dupa bunul plac. Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea pentru ca nu mai creste.