O reteta de primavara, potrivita pentru perioada Postului, mai putin in Saptamana Mare.

De obicei le pregatesc cu usturoi, ceapa si faina. Dar mama m-a sfatuit sa le fac cu usturoi verde, fara ceapa si faina, ca sunt mai usoare asa. Stie ea ce stie, pentru ca au iesit foarte gustoase.

Le-am servit alaturi de mamaliga calda si hrean ras.

Retete de post creativeSe spala bine urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare. Cand apa da in clocot, se adauga urzicile si se fierb bine, ale mele au fost gata in 10 minute. Se scot urzicile intr-un alt vas si se lasa la racit. se maruntesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cat mai fine. Apa in care au fiert nu se arunca, pentru ca ne va trebuie la pasul urmator.

Se infierbanta putin ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul verde tocat marunt si se stinge cu apa in care au fiert urzicile. Se adauga si urzicile, apoi se mai subtiaza cu zeama de la urzici, in functie de consistenta dorita. Se mai lasa un pic sa fiarba, apoi se dau de pe foc. La final se pregateste un sos din hrean ras, apa, sare si otet, dupa gust. Se servesc alaturi de mamaliga calda. Timp de pregatire: 30 minTimp de gatire: 20 minPortii: 4 Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html