Este a doua oara cand gatesc carne de rata, am avut emotii cu gatotul dar sincera sa fiu a fost ca orice fel de carne, atat ca si gatire cat si gust. O carne rosie, frageda atata timp cat este gatita bine.

Este o carne cu continut ridicat de grasime si care se digera greu.

Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos, acoperind tava cu o folie de aluminiu. Dupa o ora se intoarce carnea cu pielea in sus, iar inainte cu 15 minute de a fi gata, se ia folia pentru a se rumeni. Intre timp ce carnea sta la cuptor, se curata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.

Cand varza este inmuiata complet cine doreste se poate adauga doua lingurite de otet pentru ca isi va schimba automat culoarea din mov in rosu.