Am vazut reteta prima data pe siteurile culinare unguresti. Apoi Ksenya a preparat aceast snitel si mi-a starnit din nou curiozitatea. Am fost intr-un bistro clujean la masa si am consultat meniul din timp. Am comandat Matrai borzoska. Deziluzie totala - era groaznic de prost preparat cu crusta pe margini tare si arsa, restul o clica nu prea identificai cartofii. De ciuda, in urmatoarele zile mi-am preparat singura acasa. Am studiat retetele originale si am trecut la treaba. Traducera la Matrai borzaska este derizorie ceva cu zburlit probabil de la aspectul dat de cartofii razuiti si de cascavalul ras. :D Retete pentru mese in familieCarnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Sarati. Se storc cartofii de excesul de apa. Ouale se bat spuma si se amesteca cu cartoful razuit si 3-4 linguri de faina alba. Puneti uleiul la incins. Fiecare bucata de carne se trece prin faina alba si apoi se pune in palma o lingura cu varf din compozittia cu cartofi. Asezati carnea si din nou cartofi pe deasupra .

Apasati usor si daca mai este nevoie mai puneti cartofi. Bucatile dde carne astfel impanate se prajesc in baie de ulei la foc potrivit ca sa aiba timp si carnea sa se patrunda. Amestecati smantana cu usturoi pisat [ cat va place de mullt] si putina sare. Aceste snitele se servesc calde, unse pe deasupra cu smantana cu usturoi si razuieste din belsug cascaval. Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez. Noi am preferat o salata de ardei copti marinati.

Reteta originala prevede usturoi pisat in smantana. Fiind primavara eu am preferat un gust mai delicat folosind usturoi verde. Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez. Noi am preferat o salata de ardei copti marinati. Puteti prepara Matrai Borzoska si cu piept de pui.