A fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a iesit ne-a incantat papilele gustative.

Retete pentru mese in familieSe spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga punga apoi se scutura continutul pentru a se amesteca bine condimentele.

Se dau la frigider pentru 2-3 ore (sau chiar peste noapte), in acest timp mai scuturand punga pentru a ajunge condimentele pe toata suprafata carnii. Se scoate de la frigider inainte cu o ora de a fi introdusa in cuptor.

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Se ung cu ulei, sare si condimente pentru cartofi si se introduc si acestia intr-o punga speciala.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza in tava cuptorului punga cu pulpele si punga cu cartofi. Se da la cuptor si se lasa 30-40 de minute. Dupa acest timp, se deschid pungile si se varsa continutul lor in tava cuptorului. Se introduce tava in cuptor si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii sa prinda o culoare frumoasa. Se ung cu o pensula din cand in cand. Se serveste cu muratura preferata alaturi, garnisita cu patrunjel verde si rosii cherry.

Pofta buna!Pungile folosite sunt pungi speciale, rezistente la temperaturi mari. Daca nu aveti bere cu ghimbir, se poate folosi si vin alb.