Retete pentru mese in familieRecent am fost intr-o scurta calatorie [de placere:D ] pe la vecinii nostrii . Nu am putut sa ocolesc faimoasa Piata Centrala din Budapesta (Kozponti Vasarcsarnok]. Bineinteles ca am venit cu idei noi, mai ales despre asezonarea jumarilor . Imediat ce am ajuns acasa am pus in practica noile informatii . Eu am folosit grasime de porc rasa Mangalita, crescut si sacrificat in gospodarie taraneasca .

Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul Philips si am setat aparatul pe prajire timp de 45 minute . Intoarceti cu o spatula de silicon jumarile pana incep sa elibereze grasime . La inceput se lasa capacul pus . Cand incepe sa se elibereze grasimea capacul masinii de gatit trebuie sa fie ridicat . In acest mod jumarile vor iesi crocante . Dupa incheiera ciclului am mai reprogramat inca o data aparatul pentru ca jumarile nu erau facute . Sarati usor . Cam in 15 minute se auzeau cum jumarile incep sa sfarie, semn ca sunt aproape gata . Am supravegheat pana cand jumariel au capatat o frumoasa culoare rumena . Am scos jumarile cu o paleta cu gauri si le-amlasat sa se raceasca si sa se scurga intr-o sita . Cand jumarile sunt reci se tavalesc prin pudra de boia cu ceapa deshidratata . Noi am servit jumarile cu paine de casa si ceapa verde, ridichi, rosii .