Se fierb pe foc, intr-o cratita, laptele, un praf de sare, margarina si cand da in clocot se toarna in bloc (deodata) toata faina. Se amesteca repede si energic, sa nu se faca cocoloase, pana la omogenizare si aluatul se desprinde de pe peretii vasului (rezulta un aluat tare, ca cel de la ecler). Se ia imediat de pe foc si se lasa sa se recoreasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand energic, dupa fiecare, pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 10-20 min, pana se aureste deasupra (sa nu se arda sau sa se inchida prea tare la culoare). Se scoate din tava pe un servet udat si stors, si se indeparteaza hartia. Asa fierbinte, se unge cu smantana si se presara uniform, 3/4 din cascavalul ras, pe toata suprafata. Se repartizeaza feliile de sunca peste care se pun ciupercile si restul de cascaval ras, pe toata rulada. Se ruleaza strans cu ajutorul servetului umed, apoi se transfera in folie tranparenta (alimentara), se inchid capetele si se da la rece (la frigider) cel putin 2 ore (eu o tin de pe o zi pe alta). Se feliaza si se serveste.

Se fierb pe foc, intr-o cratita, laptele, un praf de sare, margarina si cand da in clocot se toarna in bloc (deodata) toata faina. Se amesteca repede si energic, sa nu se faca cocoloase, pana la omogenizare si aluatul se desprinde de pe peretii vasului (rezulta un aluat tare, ca cel de la ecler). Se ia imediat de pe foc si se lasa sa se recoreasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand energic, dupa fiecare, pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 10-20 min, pana se aureste deasupra (sa nu se arda sau sa se inchida prea tare la culoare). Se scoate din tava pe un servet udat si stors, si se indeparteaza hartia. Asa fierbinte, se unge cu smantana si se presara uniform, 3/4 din cascavalul ras, pe toata suprafata. Se repartizeaza feliile de sunca peste care se pun ciupercile si restul de cascaval ras, pe toata rulada. Se ruleaza strans cu ajutorul servetului umed, apoi se transfera in folie tranparenta (alimentara), se inchid capetele si se da la rece (la frigider) cel putin 2 ore (eu o tin de pe o zi pe alta). Se feliaza si se serveste.