Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici. La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust. Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele (eu am preferat sa fac mai multe rulade de dimensiuni mai mici, ca sa le pot fierbe intr-o cratita) Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine. Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca. Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs. Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata. Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata, pe frunze de salata verde.

Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici. La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust. Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele (eu am preferat sa fac mai multe rulade de dimensiuni mai mici, ca sa le pot fierbe intr-o cratita) Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine. Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca. Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs. Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata. Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata, pe frunze de salata verde. Avantajul ruladelor, pe langa cele de gust, aspect, usor de pregatit, etc., este acela ca se pot face cu 1-2 zile inainte de sarbatori(si nu numai cu aceste ocazii ! ! ! ), fara sa ne aglomeram si sa intram in criza de timp pe ultima suta de metrii si sa le pastram la rece(cel mai bine in frigider), pana in momentul servirii. Chiar daca sunteti fan al maslinelor, nu puneti mai multe in compozitie pentru ca inegreste rulada si capata un aspect neplacut (de gri-murdar) Nu va ingrijorati. Prin fierbere granulele de geletina, uniform distribuite prin omogenizare, se vor topi si-si vor face datoria. Rulada este ferma si se feliaza foarte bine, fara sa se sfarma.