Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul. Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait. Se da la frigider de seara pana dimineata. Se foloseste fara sa se spele.

Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul. Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait. Se da la frigider de seara pana dimineata. Se foloseste fara sa se spele. Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 21/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt. Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim. Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita. Mancare va semana atunci la gust cu vanatul ! ! !