Se coc ardeii si doua rosii. Se curata ardeii de coji si de seminte si se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare. E preferabil ca ardeii sa nu se spele in timp ce se curata. Se curata rosiile coapte de coaja si se taie bucati mici, pastrandu-se si zeama lasata. Se curata de coaja rosiile crude si apoi se trec prin razatoarea mare. Se taie ceapa cubulete si apoi se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se pun toate rosiile taiate peste ceapa si se lasa mancarea sa clocoteasca de cateva ori. Se adauga apoi ardeii desfacuti in fashii, sarea (o lingurita rasa) si piperul, si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 minute. Cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe aragaz, se adauga usturoiul intreg sau feliat.

Se coc ardeii si doua rosii. Se curata ardeii de coji si de seminte si se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare. E preferabil ca ardeii sa nu se spele in timp ce se curata. Se curata rosiile coapte de coaja si se taie bucati mici, pastrandu-se si zeama lasata. Se curata de coaja rosiile crude si apoi se trec prin razatoarea mare. Se taie ceapa cubulete si apoi se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se pun toate rosiile taiate peste ceapa si se lasa mancarea sa clocoteasca de cateva ori. Se adauga apoi ardeii desfacuti in fashii, sarea (o lingurita rasa) si piperul, si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 minute. Cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe aragaz, se adauga usturoiul intreg sau feliat. Se serveste calda sau rece, cu mamaliguta sau cu paine.