Detalii Clatite Umplute cu Carnati Afumati
Punem in blender cele 5 linguri faina, oul, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. Adaugam si cei 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara sa adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 10 clatite. Fiecare clatita o ungem cu un strat subtire de mustar, punem deasupra o bucata de crnat afumat cat diametrul clatitei si rulam clatita. Clatita astfel umpluta o punem intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina). Separat batem cu furculita cele 3 oua, adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare. Condimentam cu sare si piper alb dupa gust si turnam compozitia peste clatitele asezate in vas. Deasupra punem cascavalul razuit. In cuptorul incalzit in prealabil introducem vasul cu clatite si lasam la foc mijlociu sa coaca pana compozitia se incheaga si devine frumos aurie deasupra. Se serveste ca aperitiv sau chiar si ca un mic dejun copios, alaturi de muraturi. Pofta Buna! ! ! !Punem in blender cele 5 linguri faina, oul, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. Adaugam si cei 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara sa adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 10 clatite. Fiecare clatita o ungem cu un strat subtire de mustar, punem deasupra o bucata de crnat afumat cat diametrul clatitei si rulam clatita. Clatita astfel umpluta o punem intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina). Separat batem cu furculita cele 3 oua, adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare. Condimentam cu sare si piper alb dupa gust si turnam compozitia peste clatitele asezate in vas. Deasupra punem cascavalul razuit. In cuptorul incalzit in prealabil introducem vasul cu clatite si lasam la foc mijlociu sa coaca pana compozitia se incheaga si devine frumos aurie deasupra. Se serveste ca aperitiv sau chiar si ca un mic dejun copios, alaturi de muraturi. Pofta Buna! ! ! !