Fierbi carnea taiata bucatele(carnatii taiati bucati)in apa cu sare si indepartezi spuma de cate ori este nevoie. Carnea fiarta(carnatii) si racita o treci prin masina de tocat,impreuna cu usturoiul si patrunjelul. La ea adaugi oul,faina(eu am pus 2 oua si 2 linguri de faina ca sa lege compozitia de carnati mai bine),sarea si piperul,dupa gust si omogenizezi bine. Formezi apoi chiftelute,de marime mai mica,pe care le fierbi in apa clocotota cu sare,timp de 10 min. Le pui la scurs si racit intr-o strecuratoare,fara sa arunci apa in care au fiert. Intre timp pregatesti aluatul,astfel: O data cu carnea,pui la fiert,separat,in apa cu sare,cartofii . Scursi si raciti,ii cureti de coaja si-i treci prin masina de tocat. Ii amesteci cu faina,oul,sarea si piperul si omogenizezi.

La nevoie suplimentezi cantitatea de faina(eu am avut nevoie de mai mult de 200 g de faina). Lucreaza repede aluatul pentru ca are tendinta sa se inmoaie si parca-ti cere tot mai multa faina.

Nu fi tentata de acest lucru ca altfel galustele vor fi tari.

Infaineaza bine masa de lucru,mainile si sucitorul si astfel aluatul nu se va mai lipi. Acestea fiind precizate,pe masa de lucru,bine infainata,intinde din cantitati mai mici de aluat,cate o foaie de 3-4 mm grosime,din care tai rondele(sau patrate)in care vei infasura cate o chiftea. Repeta operatia pana la terminare. Aseaza galustele direct cum le modelezi,intr-o forma unsa cu unt(ulei) si torna pasta de rosii diluata cu bulion si zeama in care au fiert chiftelele(functie de cat sos doresti sa ai langa galuste)la care adaugi lingura de zahar si piperul,omogenizand. Presara deasupra cascavalul ras si dai totul la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru 25-30 min. Se servesc calde,cu smantana.

Fierbi carnea taiata bucatele(carnatii taiati bucati)in apa cu sare si indepartezi spuma de cate ori este nevoie. Carnea fiarta(carnatii) si racita o treci prin masina de tocat,impreuna cu usturoiul si patrunjelul. La ea adaugi oul,faina(eu am pus 2 oua si 2 linguri de faina ca sa lege compozitia de carnati mai bine),sarea si piperul,dupa gust si omogenizezi bine. Formezi apoi chiftelute,de marime mai mica,pe care le fierbi in apa clocotota cu sare,timp de 10 min. Le pui la scurs si racit intr-o strecuratoare,fara sa arunci apa in care au fiert. Intre timp pregatesti aluatul,astfel: O data cu carnea,pui la fiert,separat,in apa cu sare,cartofii . Scursi si raciti,ii cureti de coaja si-i treci prin masina de tocat. Ii amesteci cu faina,oul,sarea si piperul si omogenizezi.

La nevoie suplimentezi cantitatea de faina(eu am avut nevoie de mai mult de 200 g de faina). Lucreaza repede aluatul pentru ca are tendinta sa se inmoaie si parca-ti cere tot mai multa faina.

Nu fi tentata de acest lucru ca altfel galustele vor fi tari.

Infaineaza bine masa de lucru,mainile si sucitorul si astfel aluatul nu se va mai lipi. Acestea fiind precizate,pe masa de lucru,bine infainata,intinde din cantitati mai mici de aluat,cate o foaie de 3-4 mm grosime,din care tai rondele(sau patrate)in care vei infasura cate o chiftea. Repeta operatia pana la terminare. Aseaza galustele direct cum le modelezi,intr-o forma unsa cu unt(ulei) si torna pasta de rosii diluata cu bulion si zeama in care au fiert chiftelele(functie de cat sos doresti sa ai langa galuste)la care adaugi lingura de zahar si piperul,omogenizand. Presara deasupra cascavalul ras si dai totul la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru 25-30 min. Se servesc calde,cu smantana. Fac precizarea ca aproximativ din cantitatea de lichid este absorbita de galuste cat stau in cuptor,deci veti ramane doar cu un sfert de cantitate de sos.