In opinia mea, regula unei fotografii reusite nu exista, atata timp cat tu esti creativ si consideti ca aceea fotografie a iesit excelent.

Multi care incep sa forografieze, fiind incepatori se intreaba cum sa fotografieze mai bine, care sunt regulile unei fotografii reusite, de aceea cel mai bine ar fi ca ei sa fotografieze dupa propriul mod, propria creativitate, fiind mult mai originali.

De exemplu, eu cand am parte de un peisaj, un fenomen al naturii sau orice alt ceva, incerc sa fotografiez in mai multe moduri acel ceva si incerc sa aleg la sfarsit ce mi se pare mai reusit.

Majoritatea isi doresc un aparat profesional, chiar de la inceput pentru a avea calitate in poze. Este adevarat, un aparat profesional are mult mai multe calitati si proprietati, comparativ cu unu simplu, dar eu recomand pentru cei incepatori sa se perfectioneze cu ce au, putand sa le editeze pe calculator dupa bunul plac. Un aparat profesional costa foarte multi bani si exista riscul ca posesorul acestuia sa se plictiseasca foarte repede de el, neavand timp de acesta.

Cele mai importante elemente unei fotografii cu succes sunt: creativitatea, originalitatea, claritatea si punctul culminant in timpul apasarii pe declansator. In acelasi timp, mai exista cateva elemente, dar depinde mult de locul unde se face fotografia. De exemplu, pentru a face o fotografie de peisaj buna trebuie sa tineti cont de lumina, compozitie, profunzime de camp, geometrie si alte elemente.

Cateva sfaturi folositoare pentru o fotografie cat mai reusita pot fi:
1. Camp de profunzime mare – La o forografie de peisaj este important sa ai o zona de profunzime cat mai amre pentru a surprinde intreaga scena.
2. Alegerea filtrelor foto potrivite – Unele filtre sunt absolut necesare pentru a face poze de peisaj bune. Nu toate filtrele pot fi simulate in Adobe Photoshop sau in Adobe Lightroom. Aceste filtre sunt de 2 feluri: neutre si de polarizare.
3. Gasirea unghiului potrivit – Fiti atenti sa balansati diferitele elemente intr-o fotografie de peisaj. Nu doriti sa inghesuiti toate elementele in partea stanga sau a dreapta a imaginii de exemplu. Echilibrul vizual este factorul cheie in fotografia de peisaj.
4. Include anumite elemente in prim plan – Gasiti puncte de interes, care sa atraga atentia si includeti-le in compozitie. In acest fel veti completa peisajul.
5. Geometrie – Orice linie in fotografia de peisaj: un drum, un rau, creeaza strucuta si aduce forma in imagine.
6. Jucati-va cu lumina in fotografie – Lumina este poate cel mai important element in fotografiile de peisaj, deoarece modeleaza intregul cadru. Intensitatea luminii variaza in functie de pozitia soarelui, deci implicit de momentul zilei.
7. Fiti atenti la cer – Este esential incadrarea cerului in fotografia de peisaj.
8. Fotografiati panorame – Acest mod permite incadrarea intregii scene din fata dumneavoastra si va fi, de asemenea mult mai impresionanta.
9. Fenomene naturale – Cele mai spectaculoare fotografii de peisaj se optin in conditii meteo spectaculoase.

Din punctul meu de vedere, aveti mult mai mult de castigat daca faceti o fotografie, dupa propria initiativa, la punctul culminant, in asa fel, incadrati momentul mult mai bine.

Voi ce tehnici folositi pentru o fotografie reusita?