Camera de actiune GoPro Hero5 Black este versiunea imbunatatita a modelelor precedente, dar bineinteles cu un pret mult mai marisor decat celelalte.

Camera a fost lansata in toamna anului 2016, mai exact pe 2 Octombrie, in acel timp o multime de oameni cumparand-o, pentru ca se stia dinainte ce imbunatatiri are aceasta camera.

Niste imbunatatiri pozitive, putem zice, deoarece camera filmeaza la o calitate de 4K cu 30 de cadre pe secunda, iar rezolutia fotografiilor este de 12 megapixeli.

Camera dispune de un ecran tactil de 2 inch, de asemenea si de o carcasa rezistenta la apa precum celelalte modele precedente. Carcasa poate rezista pana la 10 metri adancime.

Aceasta camera se poate declansa prin voce, dar din pacate limba romana nu face parte din cele 7 limbi disponibile: engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, japoneza, chineza.

Sistemul avansat de anulare a zgomotului fundal este ajutat datorita integrarii celor 3 microfoane pe suprafata camerei, facand sunetul mult mai clar, posesorul auzandu-se mult mai bine cand vorbeste langa camera, o modalitate foarte buna daca doreste sa prezinte ceva.

Aceste tipuri de camere sunt foarte cautate avand functia Wide (larg), cuprinzand in imagine mult mai bine locurile, de asemenea camerele mai vin insotite cu inc-o functie interesanta, time-lapse, o functie de viteza a trecerii timpului. De exemplu poti face vreo 30 cadre la un apus de soare sau o intersectie aglomerata, editandu-le in aplicatia GoPro Studio, iesind un clip de cateva secunde numai bun pentru un intro sau o parte dintr-un videoclip din vacanta ta.

In aplicatia GoPro Studio poti edita filmuletele, rezolutia, exposure sau contrastul. Mai este o aplicatie, GoPro Quick, aceasta avand functia sa imagazinezi pozele si videoclipurile, crearea unui cont fiind obligatorie.

Aceste camere dispun si de diferite accesorii, monturi si hamuri. Acestea se pot prinde pe posesor daca acesta nu poate sau il enerveaza sa tina camera in mana. Aceste tipuri de accesorii sunt foarte bune si recomandate mai ales pentru biciclisti, putand sa monteze camera pe cap sau pe piept.

Pentru GoPro Hero5 Black, autonomia bateriei este una ok, poate sa tina intre 1h 30m si 2h, depinde daca functia GPS si Wifi sunt pornite, dar se poate cumpara o extensie de acumulator pentru a avea o autonomie a bateriei mult mai mare.

GoPro este o companie americana, dar camerele sunt asamblate de cele mai multe ori in China, deoarece mana de lucru este mult mai ieftina, dar asta nu inseamna ca este o camera proasta.

Multa lume spune ca nu merita acest upgrade a camerei GoPro, putand sa cumpere un GoPro Hero 3+ Black sau un GoPro Hero 4 Silver deoarece, spun ei, au intampinat probleme cu ultimul model de camera, cum ar fi: daca tii camera pentru ceva timp in soare, in suport sau fara, pentru un time-lapse, se incalzeste foarte tare, precum un incarcator de laptop, cititorul de card da erori de multe ori, touch-screen-ul nu se misca bine, cum ar trebui sau nu se conecteaza bine la telefon dupa un timp.

Parerile sunt impartite daca merita sau nu sa faci upgrade la ultimul model de camera GoPro.