De ceva timp, eu si sotul meu le-am cumparat copiilor nostri un animal de companie, mai exact in hamster, pentru ca isi doreau foarte mult, de aceea eu cu sotul meu am vrut sa le facem o surpriza placuta.

Acest hamster este rasa Roborovski si este considerata cea mai longeviva specie de hamster, iar dupa cum am auzit, durata medie de viata este de 3 ani, ceea ce ne bucura pentru ca am vrut sa cumparam un hamster care sa traiasca pe o perioada mai lunga, deoarece copiii nostri, dupa cum sunt ei de fire plangaciosi, sunt sigura ca nu le-ar trece supararea dupa o eventuala tragedie a hamsterului.

Greutatea hamsterului ajunge la o greutate de 20-25 g la perioada si o lungime de 4,5-5 cm la perioada adulta. Culoarea blanii hamsterilor de rasa Roborovski este gri cafeniu cu burta alba.

Dupa cum am vazut, hamsterul este in general speriat si timid cand copiii incearca sa se joace cu el, dar in acelasi timp acesta nu este zgomotos, fata de cum imi imaginam. Hamsterul in lipsa copiilor este foarte activ, incearca sa se joace in cusca pe care i-am cumparat-o.

Cusca hamsterului este prevazut cu adaptoare de apa, care va fi schimbata o data la 2 zile. De asemenea, hrana nu trebuie sa lipseasca, de aceea ii administram in 2 portii zilnice, una dimineata si una seara. Dintre alimentele administrare, pot da niste exemple precum: grau, ovaz, orz, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, lucerna, morcov, sfecla, mar, telina, broccoli, patrunjel, dovlecel sau castravete.

Eu sunt foarte bucuroasa, dar si sotul meu, pentru ca cei mici sunt foarte bucurosi de hamster, iar dupa parerea mea, hamsterul deja s-a invatat in prezenta copiilor, dar de asemenea, le-am spus copiilor sa nu scoata hamsterul din cusca, pentru a nu-l chinui.

In concluzie, consider ca un hamster este idealul animal de companie pentru niste copii, cu siguranta vor fi bucurosi de acest cadou din partea parintilor si cu toate acestea va fi noul membru al familiei. Pretul nu este scump, nu ajunge mai mult de 50 lei, insa pe langa hamster trebuie cumparata si cusca.

Voi ce parere aveti de aceasta rasa de hamsteri?