Alegem prunele de codite si eventualele impuritati, le spalam in cateva ape caldute, apoi le punem la fiert in apa curata si le dam cateva clocote. Le lasam sa se raceasca, apoi, le scoatem din apa in care au fiert (pe care o pastram!) si scoatem samburii. Punem prunele la loc in apa in care au fiert, adaugam orezul (ales si spalat in cateva ape),(proportia: 1masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja intreaga (nerasa) de la o jumatate de lamaie si eventual un bat de scortisoara. Lasam sa dea un clocot si adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute. Nu mai amestecati! Cand orezul este gata fiert, scoateti coaja de lamaie si batul de scortisoara.

Alegem prunele de codite si eventualele impuritati, le spalam in cateva ape caldute, apoi le punem la fiert in apa curata si le dam cateva clocote. Le lasam sa se raceasca, apoi, le scoatem din apa in care au fiert (pe care o pastram!) si scoatem samburii. Punem prunele la loc in apa in care au fiert, adaugam orezul (ales si spalat in cateva ape),(proportia: 1masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja intreaga (nerasa) de la o jumatate de lamaie si eventual un bat de scortisoara. Lasam sa dea un clocot si adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute. Nu mai amestecati! Cand orezul este gata fiert, scoateti coaja de lamaie si batul de scortisoara. Se serveste rece. Se poate pregati si cu carne de porc, de preferinta afumata! Pofta buna!