Detalii Radacinile noastre de iarna
Ingrediente:
Astazi m-am gandit sa ma intorc la,
radacini: romanesti,
vesele,
gustoase,
cu dulceata,
si putin acrisoare - asa cum ne place noua,
ceva care sa impace si pe cel ce vede morcovul si sfecla ca pe niste radacini sanatoase si autohtone (mai tata,
mai!!) dar si pe cel fandosit care asa se minuneaza de ce vede in farfurie ca si se apuca iute de scrie o cronica culinara de se duce vestea (c-asa-i trendy,
nu? ) ,
ehhh,
dragii mei,
eu spun ca radacinile noastre romanesti de iarna sunt asa de versatile incat iata
E simplu: doua sfecle rosii maruntele, un morcov sanatos si viguros (musai de-al nost), o portocala ( multa in zeama), 3 linguri de untdelemn, 2 lingurite de mustar, 2 linguri de miere, sare si piper. Maruntim morcovul si sfeclisoarele, sucul rezultat ni-l adjudecam (pe gat!). Amestecam fara mila mustarul, zeama de portocala, mierea, untdelemnul, dregem de sare si piper... Si iat-o pe dumneaei, gustoasa, atat de romaneasca si de cosmopolita in simplitatea ei...
E simplu: doua sfecle rosii maruntele, un morcov sanatos si viguros (musai de-al nost), o portocala ( multa in zeama), 3 linguri de untdelemn, 2 lingurite de mustar, 2 linguri de miere, sare si piper. Maruntim morcovul si sfeclisoarele, sucul rezultat ni-l adjudecam (pe gat!). Amestecam fara mila mustarul, zeama de portocala, mierea, untdelemnul, dregem de sare si piper... Si iat-o pe dumneaei, gustoasa, atat de romaneasca si de cosmopolita in simplitatea ei...