Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.

Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze. Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc. Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta. Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma. Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul. Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele.

Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.

Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze. Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc. Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta. Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma. Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul. Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele. Sosul libanez,, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite. Aveti o varianta pozata.