Detalii Costita Crocanta cu Crema de Naut
Amestecati pesmetul cu parmezanul, sarea, ardeiul iute, curatat de vinisoare, seminte si tocat marunt si cu 2 linguri ierburi aromate, maruntite. Puneti costitele intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei, stropiti-le si pe ele cu ulei si acoperiti-le cu amestecul preparat. Dati-le la cuptorul incalzit la 200 grade, aproximativ 50 min. Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales. A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min., sau pana nautul este moale. Se scurge si raceste. Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta. Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat si puneti-l intr-o oala. Adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min., pana devine mai consistent, amestecand. Serviti costitele fierbinti, impreuna cu crema de naut, caldaAmestecati pesmetul cu parmezanul, sarea, ardeiul iute, curatat de vinisoare, seminte si tocat marunt si cu 2 linguri ierburi aromate, maruntite. Puneti costitele intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei, stropiti-le si pe ele cu ulei si acoperiti-le cu amestecul preparat. Dati-le la cuptorul incalzit la 200 grade, aproximativ 50 min. Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales. A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min., sau pana nautul este moale. Se scurge si raceste. Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta. Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat si puneti-l intr-o oala. Adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min., pana devine mai consistent, amestecand. Serviti costitele fierbinti, impreuna cu crema de naut, calda Presarati amestecul de pesmet doar pe o singura parte a costitelor si nu le intoarceti in timpul coacerii. Ele vor deveni crocante pe o parte si fragede pe cealalta. Se pot servi cu muraturile preferate. Pentru prepararea cremei de naut: http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/crema_de_naut-4665/ sau cauta in Cartea de Bucate, la Garnituri-Crema de naut