Detalii Gogosi de Strasbourg cu umplutura
Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea. Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici. Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul. Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc. Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit. Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot. Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele. Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite. Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie. Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.
Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea. Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici. Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul. Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc. Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit. Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot. Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele. Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite. Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie. Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.