Detalii Desert briose (cupcakes) cu buttercream
Iata prima mea reteta pe care o introduc pe acest site. Ma tineam demult sa fac aceste briose decorate in stil american, si in sfarsit le-am facut!Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.
Mixul format se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade C si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.
In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se spumeaza cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.
Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.
Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!mixati foarte bine compozitia de buttercream inainte de a decora pentru o compozitia mai densa, adaugati zahar pudra pentru o compozitie mai lichida si pufoasa, adaugati frisca lichida