Pentru r sti: Cartofii spalati, se fierb 20 min,in apa cu sare(nu trebuie sa fie moi !),se scurg,se curata si se lasa sa se raceasca,cel putin 2 ore. Se toaca ceapa,baconul se taie cubulete,iar ciupercile se taie felii. Se prajeste baconul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se continua sa se prajeasca, pana devine translucida. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se rad cartofii pe razatoarea mare si se amesteca cu compozitia de bacon. Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara praf. Se incinge intr-o tigaie de Teflon,1 lingura de ulei. Se pune din compozitia de cartofi si se preseaza cu o spatula pentru a forma un soi de clatita (r sti),care se lasa sa se rumeneasca,la foc moderat(eu am lasat aproximativ 15 min.pe o parte) Se incinge cuptorul la treapta cea mai mica(85 grade Celsius) R sti rumenita pe o parte,se lasa sa alunece pe un capac drept si se pune din nou in tigaie,pe partea cealalta,adaugandu-se 1 lingura de ulei,daca este nevoie Se lasa sa se rumeneasca,tot la foc moderat. . (Eu am folosit un tocator de melamina) La fel se coace si a doua r sti si se pastreaza la cald,in cuptor,pana la servire. Pentru vitelul cu sos de ciuperci: Se taie carnea fasii, late de cm si lungi de 4-5 cm. Se prajeste in ulei,amestecand. Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la ca,d. Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta. Se adauga ciupercile si se calesc,amestecand. Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba,pana scade la jumatate. Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate. Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.) In acest sos se pun fasiile de carne,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !) Se potriveste de sare si piper. Servire: Fiecare r sti se taie in 8 felii(ca de tort) Se servesc alaturi de carnea de vitel,cu sosul de ciuperci,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt.

Pentru r sti: Cartofii spalati, se fierb 20 min,in apa cu sare(nu trebuie sa fie moi !),se scurg,se curata si se lasa sa se raceasca,cel putin 2 ore. Se toaca ceapa,baconul se taie cubulete,iar ciupercile se taie felii. Se prajeste baconul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se continua sa se prajeasca, pana devine translucida. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se rad cartofii pe razatoarea mare si se amesteca cu compozitia de bacon. Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara praf. Se incinge intr-o tigaie de Teflon,1 lingura de ulei. Se pune din compozitia de cartofi si se preseaza cu o spatula pentru a forma un soi de clatita (r sti),care se lasa sa se rumeneasca,la foc moderat(eu am lasat aproximativ 15 min.pe o parte) Se incinge cuptorul la treapta cea mai mica(85 grade Celsius) R sti rumenita pe o parte,se lasa sa alunece pe un capac drept si se pune din nou in tigaie,pe partea cealalta,adaugandu-se 1 lingura de ulei,daca este nevoie Se lasa sa se rumeneasca,tot la foc moderat. . (Eu am folosit un tocator de melamina) La fel se coace si a doua r sti si se pastreaza la cald,in cuptor,pana la servire. Pentru vitelul cu sos de ciuperci: Se taie carnea fasii, late de cm si lungi de 4-5 cm. Se prajeste in ulei,amestecand. Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la ca,d. Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta. Se adauga ciupercile si se calesc,amestecand. Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba,pana scade la jumatate. Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate. Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.) In acest sos se pun fasiile de carne,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !) Se potriveste de sare si piper. Servire: Fiecare r sti se taie in 8 felii(ca de tort) Se servesc alaturi de carnea de vitel,cu sosul de ciuperci,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt.