Detalii Cartofi-evantai cu cascaval
Da drumul la cuptor. Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop. Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi. Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra. Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute.
Da drumul la cuptor. Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop. Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi. Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra. Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute. Se serveste fierbinte. * Peste cartofi se poate pune un amestec din diferite tipuri de cascaval sau branzeturi.