Detalii Baclava
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste . Se unge o tava cu ulei, se aseaza o foaie in tava, se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi . Peste foi se pune amestecul de nuci si scortisoara. Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.
Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta. Se da la cuptor 20-25 min pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul.
Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul. Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor. Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece.
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste . Se unge o tava cu ulei, se aseaza o foaie in tava, se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi . Peste foi se pune amestecul de nuci si scortisoara. Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.
Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta. Se da la cuptor 20-25 min pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul.
Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul. Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor. Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece. Portionata dupa imaginatia fiecaruia