Pregatirea blatului: Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina. Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute. Pregatirea cremei: 1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider. Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul. Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra si se foloseste la ornatul prajiturii. Restul smantanii se imparte egal in trei castoane. 2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii). 3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron. 4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron. Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate. Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale. Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara. Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate). Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune din crema de cacao si crema cu ciocolata. Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior. Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider. Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate. Pofta buna!Pregatirea blatului: Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina. Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute. Pregatirea cremei: 1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider. Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul. Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra si se foloseste la ornatul prajiturii. Restul smantanii se imparte egal in trei castoane. 2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii). 3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron. 4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron. Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate. Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale. Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara. Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate). Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune din crema de cacao si crema cu ciocolata. Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior. Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider. Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate. Pofta buna!