Risotto al negro di seppie este o reteta italiana de orez. Risotto-ul este colorat cu cerneala de sepie pentru un aspect deosebit.

Reteta face parte din programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii derulat de agentia de relatii publice,Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata pe 27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline Arpis. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.

Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.

Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute.

La final se adauga untul.

Serviti risotto-ul imediat.