Detalii Pui Campurriano
Ingrediente:
-4 pulpe de pui,
-6 linguri ulei de masline,
-piper,
-sare,
-dafin,
-3 linguri boia,
-3 linguri faina,
-1 ardei rosu,
fara samburi,
tocat,
-100 g sunca,
taiata cuburi,
-1 ardei verde,
tocat,
-8 cepe verzi sau din cele mici,
care se folosesc pentru murat -1 cana supa de pui,
-1 ceapa,
tocata marunt,
-2 catei de usturoi tocati,
-1 cana orez (Arborio),
-1 cana vin alb,
sec
Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie. Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati). Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta. Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional. Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele. POFTA BUNA!Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie. Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati). Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta. Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional. Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele. POFTA BUNA! Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde. Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.
Etichete:
ceapa,
pui,
carne,
usturoi,
orez,
supe,
ardei,
faina,
ulei,
vin,
masline,
retete fara lactoza