Detalii Rulada cu Spanac si Susan
ALUAT: Cerneti faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol, faceti la mijloc o adancitura in care puneti untul moale, sarea si iaurtul(apa minerala) Framantati pana se obtine o coca potrivita si omogena. Lasati-o sa se odihneasca pe masa de lucru pana faceti umplutura. UMPLUTURA: Fierbeti spanacul, curatat si bine spalat, in apa cu sare, scurgeti-l, tocati-l si lasati-l sa se raceasca. Amestecati-l apoi cu telemeaua rasa, ouale, sarea si 3/4 din cantitatea de susan. Daca se obtine o compozitie prea moale, adaugati pesmet sau gris. Intindeti pe masa de lucru o foaia de aluat, apoi in strat uniform, compozitia cu spanac. Rulati strans foaie de aluat si inchideti bine capetele sa nu iasa umplutura. Puneti rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti bine, pe toata suprafata cu galbenus de ou, batut si presarati cu restul de susan. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic (120 grade), pana ce se rumeneste frumos si aluatul este copt. Se serveste feliata, calda sau rece, cel mai bine langa lapte batut, sana, iaurt, dar merge si un ceai fierbinte. Pofta buna!ALUAT: Cerneti faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol, faceti la mijloc o adancitura in care puneti untul moale, sarea si iaurtul(apa minerala) Framantati pana se obtine o coca potrivita si omogena. Lasati-o sa se odihneasca pe masa de lucru pana faceti umplutura. UMPLUTURA: Fierbeti spanacul, curatat si bine spalat, in apa cu sare, scurgeti-l, tocati-l si lasati-l sa se raceasca. Amestecati-l apoi cu telemeaua rasa, ouale, sarea si 3/4 din cantitatea de susan. Daca se obtine o compozitie prea moale, adaugati pesmet sau gris. Intindeti pe masa de lucru o foaia de aluat, apoi in strat uniform, compozitia cu spanac. Rulati strans foaie de aluat si inchideti bine capetele sa nu iasa umplutura. Puneti rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti bine, pe toata suprafata cu galbenus de ou, batut si presarati cu restul de susan. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic (120 grade), pana ce se rumeneste frumos si aluatul este copt. Se serveste feliata, calda sau rece, cel mai bine langa lapte batut, sana, iaurt, dar merge si un ceai fierbinte. Pofta buna!