Detalii Oua Umplute cu Ciuperci si Sos Bechamel cu Sofran
Se fierb ouale mai tari, se curata de coaja si se taie in doua si se scoate galbenusul. Preparati un sos bechamel (lapte, faina, unt) mai gros, asa incat sa umpleti o ceasca/cana de ceai. Sofranul il dizolvati bine in putina apa, apoi il adaugati in sosul bechamel, amestecati bine, lasati sa se raceasca putin. Intr-un castronel, puneti galbenusul faramitat, o parte din sosul bechamel, ciupercile inabusite maruntite (se pot folosi si cele in conserva), sare, piper si frecati bine, ca sa devina o crema omogena. Umpleti ouale cu aceasta crema iar deasupra fiecarui ou, puneti restul de sos cu sofran. Bagati ouale in cuptor, circa 5 minute la 180 grade, le decorati si le serviti imediat.
Se fierb ouale mai tari, se curata de coaja si se taie in doua si se scoate galbenusul. Preparati un sos bechamel (lapte, faina, unt) mai gros, asa incat sa umpleti o ceasca/cana de ceai. Sofranul il dizolvati bine in putina apa, apoi il adaugati in sosul bechamel, amestecati bine, lasati sa se raceasca putin. Intr-un castronel, puneti galbenusul faramitat, o parte din sosul bechamel, ciupercile inabusite maruntite (se pot folosi si cele in conserva), sare, piper si frecati bine, ca sa devina o crema omogena. Umpleti ouale cu aceasta crema iar deasupra fiecarui ou, puneti restul de sos cu sofran. Bagati ouale in cuptor, circa 5 minute la 180 grade, le decorati si le serviti imediat. Daca vreti se pot manca si reci, fara sa le mai bagati in cuptor... asa cum am facut eu. In loc de ciuperci, se poate folosi si pateu /crema de ton, somon, ficat, sunca.