Umplutura de mere: Inmuiati stafidele in apa calduta (sau rom), striviti-le. Curatati merele si taiati-le in bucati mai micute. Topiti zaharul in 1/2 dl. apa, adaugati merele, stafidele, mugurii de pin (eu nu am pus aceste doua ingred. ), praf de scortisoara si vinul. Coaceti la foc mai maricel, circa 15 minute, pana cand lichidul se absoarbe. Intindeti aluatul in foaie de grosime 1/2cm, taiati forme ovale lungi de circa 9-10 cm. Le umpleti cu merele calite (sau alta umplutura), le inchideti unind marginile. Modelati usor cu mainile, in asa fel incat sa aiba forma ovala de oua si le puneti in tava captusita cu hartie de cuptor. Le coaceti la o temperatura medie, circa 25 minute, pana cand vedeti ca sunt rumenite. Eu le-am umplut cu mere (1 mar) si cu Nutella - crema de alune. Cand sunt reci, le puneti deasupra glazura colorata. Glazura: Bateti albusul bine (nu sa fie spuma tare), adaugati sucul de lamaie, apoi adaugati putin, cate putin din zaharul pudra, batand mereu. La sfarsit trebuie sa rezulte o compozitie densa, cremoasa. Impartiti in doua glazura (daca vreti sa faceti doua culori) si adaugati cate o picatura de colorant alimentar.

Umplutura de mere: Inmuiati stafidele in apa calduta (sau rom), striviti-le. Curatati merele si taiati-le in bucati mai micute. Topiti zaharul in 1/2 dl. apa, adaugati merele, stafidele, mugurii de pin (eu nu am pus aceste doua ingred. ), praf de scortisoara si vinul. Coaceti la foc mai maricel, circa 15 minute, pana cand lichidul se absoarbe. Intindeti aluatul in foaie de grosime 1/2cm, taiati forme ovale lungi de circa 9-10 cm. Le umpleti cu merele calite (sau alta umplutura), le inchideti unind marginile. Modelati usor cu mainile, in asa fel incat sa aiba forma ovala de oua si le puneti in tava captusita cu hartie de cuptor. Le coaceti la o temperatura medie, circa 25 minute, pana cand vedeti ca sunt rumenite. Eu le-am umplut cu mere (1 mar) si cu Nutella - crema de alune. Cand sunt reci, le puneti deasupra glazura colorata. Glazura: Bateti albusul bine (nu sa fie spuma tare), adaugati sucul de lamaie, apoi adaugati putin, cate putin din zaharul pudra, batand mereu. La sfarsit trebuie sa rezulte o compozitie densa, cremoasa. Impartiti in doua glazura (daca vreti sa faceti doua culori) si adaugati cate o picatura de colorant alimentar. Glazura care am facut eu este diferita de aceasta. Pentru cea roz, am amestecat zahat pudra cu putin sirop de visine (concentrat), putin cate putin, pana a devenit o crema densa. Pentru cea albastra, am topit zahar pudra de culoare albastra cu gust de cocos in apa, apoi am amestecat cu alt zahar pudra normal. Mi-au iesit 18 bucati din 400 gr. de aluat