Cum am procedat? Foarte simplu. Am pus laptele la fiert intr-o oala mare. Dupe fierbere, l-am lasat la racit si cand temperatura laptelui a ajuns la 105 grade (americane) am pus cheagul in lapte. Pentru cine nu are termometru (eu nu folosesc) se poate face proba caldurii laptelui, introducand degetul in lapte. Daca degetul este comfortabil in caldura din lapte atunci temperatura este ideala pentru a pune cheagul in lapte. Eu a pus la 7,5 l cam o lingura de cheag (al meu este lichid). Am amestecat cu lingura de lemn si am lasat oala pe masa de la bucatarie. In jumate de ora s-a ales zarul de branza. Am avut doua saculete de tifon pentru branza. Am strecurat zarul (l-am pastrat in alta oala) si am lasat la stors saculetele cu branza. Dupa jumate de ora am luat unul din saculete si l-am pus intr-o farfurie adanca si cu o alta farfurie (plata) am acoperit ca sa se preseza casul si sa ii pot da o forma frumoasa. Al doilea saculet cu branza l-am introdus in zarul pastrat, in care am introdus foarte multa sare. In saramura asta am pus deci sculetul cu branza si am lasat peste noapte. Casul isi trage atata sare cat ii trebuie. A doua zi am scos casul din zar si l-am pus intr-o farfurie adanca dupa care l-am acoperit cu o alta farfurie (plata). Am pus la frigider si gata, am avut casul, unul dulce (ptr copii si sot) si cel sarat pentru mine. Asa e cu preferintele astea Imi pare rau ca nu am poze de la prepararea casului sarat, am ramas fara baterie la aparat si a trebuit sa sar peste faza asta.

Cum am procedat? Foarte simplu. Am pus laptele la fiert intr-o oala mare. Dupe fierbere, l-am lasat la racit si cand temperatura laptelui a ajuns la 105 grade (americane) am pus cheagul in lapte. Pentru cine nu are termometru (eu nu folosesc) se poate face proba caldurii laptelui, introducand degetul in lapte. Daca degetul este comfortabil in caldura din lapte atunci temperatura este ideala pentru a pune cheagul in lapte. Eu a pus la 7,5 l cam o lingura de cheag (al meu este lichid). Am amestecat cu lingura de lemn si am lasat oala pe masa de la bucatarie. In jumate de ora s-a ales zarul de branza. Am avut doua saculete de tifon pentru branza. Am strecurat zarul (l-am pastrat in alta oala) si am lasat la stors saculetele cu branza. Dupa jumate de ora am luat unul din saculete si l-am pus intr-o farfurie adanca si cu o alta farfurie (plata) am acoperit ca sa se preseza casul si sa ii pot da o forma frumoasa. Al doilea saculet cu branza l-am introdus in zarul pastrat, in care am introdus foarte multa sare. In saramura asta am pus deci sculetul cu branza si am lasat peste noapte. Casul isi trage atata sare cat ii trebuie. A doua zi am scos casul din zar si l-am pus intr-o farfurie adanca dupa care l-am acoperit cu o alta farfurie (plata). Am pus la frigider si gata, am avut casul, unul dulce (ptr copii si sot) si cel sarat pentru mine. Asa e cu preferintele astea Imi pare rau ca nu am poze de la prepararea casului sarat, am ramas fara baterie la aparat si a trebuit sa sar peste faza asta.