Prajitura cu branza si afine
Acum aproximativ 3 luni am cautat pe internet retete cu deserturi, deoarece voiam sa incerc ceva nou, sa prepar ceva ce n-am mai facut pana acum, iar ceea ce mi-a atras foarte mult atentia a fost prajitura cu branza si afine, prentru ca sunt o simpatizanta a afinelor si pot spune ca nu sunt singura din familie, inca un exemplu bun poate fi dat chiar sotul meu, de care cumpara de fiecare data de la piata, in sezonul fructelor de padure, precum afine sau zmeura, pentru a face dulceata, dar se pare ca l-am surprins printr-o reteta ceea ce l-a determinat sa se indragosteasca si mai mult de aceste fructe de padure, insa de ceea ce avem nevoie aceasta prajitura ca fructe este doar de afine.
Am incercat si eu sa fac aceasta prajitura si pot spune ca mi-a iesit excelent, si ca aspect, dar si ca gust, iar dupa parerea mea, este o alegere perfecta de a face acest desert, deoarece are un gust specific dulce cu un „strop” amarui de la acele afine, ceea ce completeaza foarte bine gustul si condiser ca oricarui om ii va placea, va spun din propria experienta.
Pe langa sotul meu care nu are cuvinte sa explice cat de mult ii place aceasta prajitura, mai avem si cativa vecini cu care tinem foarte bine legatura si ii mai chemam la noi acasa sa vedem un film sau sa discutam, iar de multe ori ii servesc cu aceasta prajitura, avand o reactie pozitiva de fiecare data, multumindu-mi, iar in acelasi timp laudandu-ma ca nici la cofetarie nu gasesti o asa prajitura de buna, bucurandu-ma, de asemenea.
Ingrediente:
- 100 g faina alba tip 550
- 100 g faina alba tip 480
- 1 plic praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 200 g zahar
- 2 oua
- 125 ml ulei
- 225 g iaurt
- 500 g branza de vaca
- 1 lingurita esenta vanilie
- coaja rasa de la ½ lamaie
- 225 g afine
Voi ce parere aveti de aceasta prajitura?
Am incercat si eu sa fac aceasta prajitura si pot spune ca mi-a iesit excelent, si ca aspect, dar si ca gust, iar dupa parerea mea, este o alegere perfecta de a face acest desert, deoarece are un gust specific dulce cu un „strop” amarui de la acele afine, ceea ce completeaza foarte bine gustul si condiser ca oricarui om ii va placea, va spun din propria experienta.
Pe langa sotul meu care nu are cuvinte sa explice cat de mult ii place aceasta prajitura, mai avem si cativa vecini cu care tinem foarte bine legatura si ii mai chemam la noi acasa sa vedem un film sau sa discutam, iar de multe ori ii servesc cu aceasta prajitura, avand o reactie pozitiva de fiecare data, multumindu-mi, iar in acelasi timp laudandu-ma ca nici la cofetarie nu gasesti o asa prajitura de buna, bucurandu-ma, de asemenea.
Ingrediente:
- 100 g faina alba tip 550
- 100 g faina alba tip 480
- 1 plic praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 200 g zahar
- 2 oua
- 125 ml ulei
- 225 g iaurt
- 500 g branza de vaca
- 1 lingurita esenta vanilie
- coaja rasa de la ½ lamaie
- 225 g afine
Voi ce parere aveti de aceasta prajitura?
Poate iti place articolul
Poate iti place stirea
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Bauturi
Cabana
Baschet
Mancare
Tenis
Fotografii
Aspiratoare
Sarbatori
Ceasuri
Monitoare
Animale domestice
Boxe
Sosuri
Incaltaminte
Pub & Bar
Motociclete
Home Cinema
Dietetice
Console jocuri
Lanterne
Telefoane
Religie
Bijuterii
Pescuit
Arhitectura si contructii
Calculatoare
Parfumuri
Statiune
Pensiune
Deserturi
Toate din ARTICOLE
Categorii
Etichete
ciorba de porc cu varza
ciorba de porc cu zeama de varza
ciorba de porumbel
ciorba de post
ciorba de post cu afumatura si jumari de oua
ciorba de post cu cartofi noi
ciorba de post cu cartofi si vegetale
ciorba de post cu legume si zeama de varza
ciorba de post cu loboda
ciorba de post cu varzute de bruxelles