Frecam ouale cu margarina moale, apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt. Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata (ciocolata este optionala). Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei (sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare. Se scoate din cuptor, se rastoarna checul din tava, lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul. Sugestie primita : adaugati 1 lingurita scortisoara macinata la compozitia checului.

Frecam ouale cu margarina moale, apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt. Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata (ciocolata este optionala). Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei (sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare. Se scoate din cuptor, se rastoarna checul din tava, lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul. Sugestie primita : adaugati 1 lingurita scortisoara macinata la compozitia checului.