Incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute, tocate. Turnati supa si dati in clocot. Turnati in ploaie grisul si inglobati-l amestecand continuu, apoi acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit, la foc mijlociu spre mic, circa 5 min. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si inglobati ouale, pe rand, amestecand energic. Acum este momentul sa pregatim sosul, astfel: Amestecati maioneza, iaurtul cu sucul de lamaie, mustarul, rondelele de ceapa verde si usturoiul tocat. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Ornati functie de imaginatie. Dati la rece, la frigider, cel putin 30 min. Separat, radeti morcovii si dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari. Inglobati morcovii in 1/2 compozitie de gris, iar dovleceii in cealalta jumatate. Daca mai este nevoie, adaugati putin pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec care sa se poata modela, dar nu exagerat de tare. Condimentati ambele compozitii cu sare si piper, dupa gust si modelati papanasii de marimea unor chiftelute. Prajiti-i in restul de ulei incins, pe ambele parti, la foc mijlociu, pana sunt facuti si sunt rumeniti frumos. Serviti-i calzi cu sos special de iaurt si salata de sezon.

Incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute, tocate. Turnati supa si dati in clocot. Turnati in ploaie grisul si inglobati-l amestecand continuu, apoi acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit, la foc mijlociu spre mic, circa 5 min. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si inglobati ouale, pe rand, amestecand energic. Acum este momentul sa pregatim sosul, astfel: Amestecati maioneza, iaurtul cu sucul de lamaie, mustarul, rondelele de ceapa verde si usturoiul tocat. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Ornati functie de imaginatie. Dati la rece, la frigider, cel putin 30 min. Separat, radeti morcovii si dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari. Inglobati morcovii in 1/2 compozitie de gris, iar dovleceii in cealalta jumatate. Daca mai este nevoie, adaugati putin pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec care sa se poata modela, dar nu exagerat de tare. Condimentati ambele compozitii cu sare si piper, dupa gust si modelati papanasii de marimea unor chiftelute. Prajiti-i in restul de ulei incins, pe ambele parti, la foc mijlociu, pana sunt facuti si sunt rumeniti frumos. Serviti-i calzi cu sos special de iaurt si salata de sezon. Papanasii-chiftelute cruzi, neprajiti, se pot pastra la congelator. Cand aveti nevoie, ii scoateti si fara sa-i decongelati, ii prajiti in ulei incins.