Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam putina faina ca doi pumni omojenizam si adaugam si sarea cu zaharul.

Adaugam in vas o jumatate din cantitatea de faina cernuta ca sa fie mai bogata cu oxigen, mestecand totul cu o maina pina omojenizam cat de cat, a doua maina trebuie s-o avem curata ca sa mai adaugam cu ea faina, si mai adaugam faina, lasand in pachet ~ un pahar si jumatate, adunam cu maina pina obtinem o coca mai puternica, trebuie sa fie ca un aluat aproape gata, dar inca moale, turnam pe masa de lucru faina ramasa in pachet si rasturnam peste ea aluatul obtinut, i-l adunam cu faina de pe masa pina devine un intreg, acest aluat nu se framinta ca de obicei la paine, doar se aduna cu dragoste .

Pregatim un vas in care va creste aluatul de trei ori in volum, ungem vasul cu ulei de masline si punem in el aluatul, acoperim cu un prosop si punem intr-un loc caldut si fara curenti ca sa creasca pentru 1,30~2,00 ore. Cel mai bine sa puneti aluatul intr-un dulap, sa nu-l puneti pe cuptor chiar daca va pare ca e un loc bun ca va lucreaza de exemplu cuptorul si vine caldura, pentru ca caldura trebuie sa vina uniform ca sa lucreze drojdiile si sa cresca aluatul in toate directiile uniform. Nu trintiti usi, nu va certati cu nimeni, nu bateti cu facaletul :)) langa aluat si nu strigati, pentru-ca painea iubeste liniste .

Dupa ce a crescut aluatul, ungeti o tava cu ulei de masline si asezati frumusel aluatul in tava, tapand-ul cu degetelele si intinzind-ul cu maina pe toata suprafata tavei, acoperite-l iarasi cu un prosop si mai lasati-l vre-o 10~15 minute sa se calmeze dupa ce l-am asezat in tava, ungeti aluatul cu ulei de masline si i-l presarati cu cimbru, usturoiul taiat marunt si maslinele taiate rondele sau cum va place voua, tapati-l iar cu degetelele si dati-l la cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 30~35 de minute.