Alegeti ardei, cat mai grasi si drepti, fara indoituri, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i si stergeti-i de apa. Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla, pusa peste flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti, la foc iute si pe un gratar, pus direct pe flacara Sau puteti sa folositi metoda mea: puneti-i intr-o tava emailata, in mijlocul cuptorului, la foc potrivit. Intoarceti-i pe toate partile si pe masura ce sunt facuti si copti, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea, circa 15-30 min. (Nu folositi multa sare sa nu devina prea sarati). Astfel, coaja pe care trebuie sa o indepartati se va desprinde cu usurinta. Nu este indicat sa se spele sau sa se folosesca apa, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Asezati-i in salatiera si turnati peste ei otet (zeama de lamaie) si ulei. Sau invers - ulei si otet. Optional, se poate adauga si usturoi, dupa preferinta. Intoarceti-i pe toate fetele in sos si dati la rece, cateva ore, inainte de a fi serviti, sau cel mai bine, de pe o zi pe alta, ca sa se patrunda bine aromele. Ornati cu felii de rosii si serviti-i ca si acritura, langa preparate de carne sau salata de vinete, sau cu ce doriti.

Alegeti ardei, cat mai grasi si drepti, fara indoituri, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i si stergeti-i de apa. Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla, pusa peste flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti, la foc iute si pe un gratar, pus direct pe flacara Sau puteti sa folositi metoda mea: puneti-i intr-o tava emailata, in mijlocul cuptorului, la foc potrivit. Intoarceti-i pe toate partile si pe masura ce sunt facuti si copti, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea, circa 15-30 min. (Nu folositi multa sare sa nu devina prea sarati). Astfel, coaja pe care trebuie sa o indepartati se va desprinde cu usurinta. Nu este indicat sa se spele sau sa se folosesca apa, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Asezati-i in salatiera si turnati peste ei otet (zeama de lamaie) si ulei. Sau invers - ulei si otet. Optional, se poate adauga si usturoi, dupa preferinta. Intoarceti-i pe toate fetele in sos si dati la rece, cateva ore, inainte de a fi serviti, sau cel mai bine, de pe o zi pe alta, ca sa se patrunda bine aromele. Ornati cu felii de rosii si serviti-i ca si acritura, langa preparate de carne sau salata de vinete, sau cu ce doriti. Desi aparent neesential, acest mic amanunt- ce se toarna mai intai peste o salata: otetul sau uleiul? - a dat si da nastere la dispute intre specialist si gurmanzi. Specialistii considera descalificabila turnarea otetului inaintea uleiului sau chiar amestecul lor prealabil, desi ultima este la moda pana si-n bucataria franceza. Iata argumentele: -otetul turnat inaintea uleiului, permite absorbtia a mai mult otet si salata pare a fi mai acra/mai dura. -uleiul turnat inaintea otetului, face ca otetul sa fie absorbit in cantitate mai mica si salata sa fie mai putin acra. Daca asa este sau nu, numai voi puteti testa si constata singure si sa procedati in consecinta, pe viitor, la urmatoarele salata pregatite de voi. Ce va costa sa incercati si sa-mi spuneti care este opinia voastra ... se pune intai otetul si apoi uleiul sau invers? Ce ati constatat?