Detalii Gogosari Copti cu Usturoi
Spalati si puneti la uscat borcanele, incalziti cuptorul. Spalati gogosarii, stergeti-i de apa, taiati-i in doua si curatati-i de seminte si cotor. Bucatile obtinute, taiati-le din nou in jumatati. Puneti sferturile de gogosari intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 5-10 min, sau pana ce se coc. Scoateti-i, presarati-i cu putina sare si lasati-i intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie umed, pana se racesc. Intre timp, curatati si taiati feliute, usturoiul. Curatati de coaja gogosarii si puneti-i in borcane cu feliute de usturoi printre ei. Separat, intr-un vas, dati in clocot, otetul, zaharul, frunzele de telina, boabele de piper si de mustar. Scoateti frunzele de telina si turnati fierbinte peste gogosari. Apasati-i usor cu o lingura de lemn, pana iese lichidul la suprafata si acopera in intregime sferturile de gogosari. Inchideti imediat borcanele, ermetic si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet, apoi depozitati la camara.
Spalati si puneti la uscat borcanele, incalziti cuptorul. Spalati gogosarii, stergeti-i de apa, taiati-i in doua si curatati-i de seminte si cotor. Bucatile obtinute, taiati-le din nou in jumatati. Puneti sferturile de gogosari intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 5-10 min, sau pana ce se coc. Scoateti-i, presarati-i cu putina sare si lasati-i intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie umed, pana se racesc. Intre timp, curatati si taiati feliute, usturoiul. Curatati de coaja gogosarii si puneti-i in borcane cu feliute de usturoi printre ei. Separat, intr-un vas, dati in clocot, otetul, zaharul, frunzele de telina, boabele de piper si de mustar. Scoateti frunzele de telina si turnati fierbinte peste gogosari. Apasati-i usor cu o lingura de lemn, pana iese lichidul la suprafata si acopera in intregime sferturile de gogosari. Inchideti imediat borcanele, ermetic si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet, apoi depozitati la camara. O garnitura perfecta pentru fripturi sau mancaruri cu carne. O pregatim vara-toamna si o conservam pana la iarna.