Detalii Gogosari Picanti-dulce-acrisori
Spalam bine gogosarii dupa care ii crestam in forma de X. Punem 2 l apa la fiert, adaugam 200 ml otet de 9 grade, 10 linguri zahar, 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de 1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii. In borcane, sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti, printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean, iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant (in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare, cum am facut eu, puneti 1/2 lingurita mica de praf conservant), apoi turnati peste ei solutia de murat ce ati dat-o din nou in clocot. Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.
Spalam bine gogosarii dupa care ii crestam in forma de X. Punem 2 l apa la fiert, adaugam 200 ml otet de 9 grade, 10 linguri zahar, 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de 1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii. In borcane, sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti, printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean, iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant (in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare, cum am facut eu, puneti 1/2 lingurita mica de praf conservant), apoi turnati peste ei solutia de murat ce ati dat-o din nou in clocot. Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.