Se decongeleaza pachetul de foi de placinta in frigider. Se ia o foaie, se unge cu ulei lasand pe latime o fasie neunsa de aprox. 2cm Se pliaza foaia in doua pana la partea neunsa se ruleaza foaia pe un bat mai lung decat latimea foii si cu diametrul de 1 cm pana la portiunea neunsa. Trageti ruloul format catre mijloc si obtineti un rulou mai mic dar incretit. Arcuiti ruloul in asa fel incat sa obtineti un cerc cu partea nedublata la interior - aceasta va fi baza care va sustine umplutura. Asezati formele obtinute intr-o tava imbracata cu hartie de copt, asezate strans una in alta ca sa isi pastreze forma la copt. Coaceti la foc moderat aprox 30 de minute pana capata o culoare aurie. Fierbeti un sirop din apa si zahar, la care adaugati scortisoara, esenta de rom si vanilia. Pisati miezul de nuca. Umpleti mijlocul cuiburilor cu nuca pisata si stropiti din belsug cu sirop de zahar fierbinte. Lasati sa se imbibe bine siropul si sa se raceasca.

Se decongeleaza pachetul de foi de placinta in frigider. Se ia o foaie, se unge cu ulei lasand pe latime o fasie neunsa de aprox. 2cm Se pliaza foaia in doua pana la partea neunsa se ruleaza foaia pe un bat mai lung decat latimea foii si cu diametrul de 1 cm pana la portiunea neunsa. Trageti ruloul format catre mijloc si obtineti un rulou mai mic dar incretit. Arcuiti ruloul in asa fel incat sa obtineti un cerc cu partea nedublata la interior - aceasta va fi baza care va sustine umplutura. Asezati formele obtinute intr-o tava imbracata cu hartie de copt, asezate strans una in alta ca sa isi pastreze forma la copt. Coaceti la foc moderat aprox 30 de minute pana capata o culoare aurie. Fierbeti un sirop din apa si zahar, la care adaugati scortisoara, esenta de rom si vanilia. Pisati miezul de nuca. Umpleti mijlocul cuiburilor cu nuca pisata si stropiti din belsug cu sirop de zahar fierbinte. Lasati sa se imbibe bine siropul si sa se raceasca. Se serveste rece. Pofta buna!