Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.

Toate ingredientele sa va fie la indemana...-Intr-un lighean,se cerne 1 Kg de faina.-separat cuburile de drojdie se amesteca si se freaca cu putin zahar pana devine o crema-intr-un alt castronel 4 linguri de faina amestecate cu putin lapte caldut ca sa faceti maiaua-intr-un alt castronel se sparg ouale si se bat impreuna cu 1 lingurita de sare si 1 cana de zahar, se adauga apoi zaharul vanilat cam 3 pliculete sau 3 lingurite, coaja de lamaie si un strop de esenta de rom-toate ingredientele de mai sus se amesteca si se pun peste faina cernuta in centru.-cand incepeti framantatul sa fie foarte cald, sa aveti la indemana cele 8 linguri de ulei, untul foarte moale...atentie nu lichid,si mierea lichida...sa nu folositi foarte mult unt si nici chiar ulei pentru ca nu mai iese miezul pufos si d un aspect uleios cozonacului...am patit-o....loool- framantatul dureaza 1 ora si sa fie cat mai intens...-dupa ce a-ti terminat cu framantatul, se lasa in acelsi lighean, se acopera cu o folie de plastic, un prosop de bucatarie curat si apoi cu o patura foarte groasa si se lasa cam 1-2 ore la crescut-umplutura o las la alegerea fiecareiaeu am ales stafidele si cacaoam tinut cam o ora stafidele in lapte si rom, dupa care le-am scurs si le-am preparat intocmai...