Detalii Pui la Cuptor cu Otet Balsamic Kalamata
Ungeti puiul intreg cu ulei de masline, apoi, condimentati-l cu sare, piper, rozmarin si usturoi pisat, atat la exterior cat si la interior. Asezati-l intr-un vas, turnati 1 canita de apa si putin ulei si dati la cuptor, la foc potrivit. Stropiti-l din cand in cand cu sosul din vas si lasati-l pana ce puiul este facut si rumenit frumos. Separat, fierbeti intr-o craticioara un sirop din zahar brun, caramelizat usor si stins cu otet balsamic. Cantitatile se potrivesc dupa gust. Eu am folosit 3 linguri de zahar brun si aproximativ 100 ml otet balsamic. Lasati sa dea cateva clocote. Scoateti vasul din cuptor, portionati puiul si turnati siropul de otet balsamic, cald, peste bucatile de carne, repatrizandu-l cat mai uniform. Acoperiti si lasati asa, 5 min, ca sa se patrunda aromele. Serviti puiul cald, cu garnitura preferata si stropiti totul cu sosul de otet balsamic, ramas.
Ungeti puiul intreg cu ulei de masline, apoi, condimentati-l cu sare, piper, rozmarin si usturoi pisat, atat la exterior cat si la interior. Asezati-l intr-un vas, turnati 1 canita de apa si putin ulei si dati la cuptor, la foc potrivit. Stropiti-l din cand in cand cu sosul din vas si lasati-l pana ce puiul este facut si rumenit frumos. Separat, fierbeti intr-o craticioara un sirop din zahar brun, caramelizat usor si stins cu otet balsamic. Cantitatile se potrivesc dupa gust. Eu am folosit 3 linguri de zahar brun si aproximativ 100 ml otet balsamic. Lasati sa dea cateva clocote. Scoateti vasul din cuptor, portionati puiul si turnati siropul de otet balsamic, cald, peste bucatile de carne, repatrizandu-l cat mai uniform. Acoperiti si lasati asa, 5 min, ca sa se patrunda aromele. Serviti puiul cald, cu garnitura preferata si stropiti totul cu sosul de otet balsamic, ramas. Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acest pui! Un pic de ulei de masline, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada sau un sos care fragezeste carnea si gata mancarea. Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou: -este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati -este bogat in antioxidanti -este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata -nu are adaos de coloranti si conservanti -in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.