Detalii Chiftelute Marinate II
Deci, macinam carnea, o amestecam cu condimentele si verdeturile din reteta, care inainte au fost spalate si date pe razatoare. Se amesteca bine, se face pasta din care se formeaza chiftelutele. Le prajim in ulei sau in cuptor (cazul meu). Punem chiftelutele intr-o forma rezistenta la cuptor dupa ce au fost prajite. Separat facem sosul de rosii, punem ulei (3-4 linguri) intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de faina, lasam la foc pentru 2-3 minute, adaugam apoi bulionul de rosii, dregem de sare, zahar (daca este cazul, la mine nu a fost ca am folosit bulionul meu de rosii care are in el tot ce ii trebuie) punem piperul boabe, frunzele de dafin si fierbem cateva minute. Cand sosul e gata il strecuram prin sita ca sa scapam de boabele de piper si foile de dafin, si turnam peste chiftelute. Tinem in cuptor la cald pana este gata pireul de cartofi pe care il servim langa chiftelutele astea marinate. Cam asta este reteta.
Deci, macinam carnea, o amestecam cu condimentele si verdeturile din reteta, care inainte au fost spalate si date pe razatoare. Se amesteca bine, se face pasta din care se formeaza chiftelutele. Le prajim in ulei sau in cuptor (cazul meu). Punem chiftelutele intr-o forma rezistenta la cuptor dupa ce au fost prajite. Separat facem sosul de rosii, punem ulei (3-4 linguri) intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de faina, lasam la foc pentru 2-3 minute, adaugam apoi bulionul de rosii, dregem de sare, zahar (daca este cazul, la mine nu a fost ca am folosit bulionul meu de rosii care are in el tot ce ii trebuie) punem piperul boabe, frunzele de dafin si fierbem cateva minute. Cand sosul e gata il strecuram prin sita ca sa scapam de boabele de piper si foile de dafin, si turnam peste chiftelute. Tinem in cuptor la cald pana este gata pireul de cartofi pe care il servim langa chiftelutele astea marinate. Cam asta este reteta. Eu ce am facut? Am scos chiftelele din congelator, le-am pus in tava si le-am pus la cuptor. In timpul asta am facut sosul si cand a fost gata am combinat cele 2 si am dat la cuptor pana a fost gata si pireul. Gata, am servit cald, langa un paharel de vin bun si dulce
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
carne,
morcovi,
rosii,
bulion,
cartofi,
faina,
ulei,
porc,
retete fara lactoza,
chiftele,
retete pentru copii