Detalii Covrigi Sarbesti
Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul. Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite. Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F. Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.
Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul. Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite. Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F. Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.