Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min. Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade. Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti. Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant. Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi.

Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min. Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade. Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti. Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant. Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi. Puteti folosi orice fel de carnati. Va recomand sa pregatiti aluatul din cantitate dubla, in primul rand, pentru ca este minunat, iar apoi, carnatii vor fi mai bine acoperiti cu aluat. O mancare englezeasca traditionala, care m-a cucerit definitiv, in care carnatii aurii sunt inveliti in aluat, crocant la suprafata si moale, pufos la interior.