Detalii Spanac II
Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece. Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot, se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine. Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute.
Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece. Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot, se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine. Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute. Se serveste simplu cu felii de lamaie sau ca garnitura la carne de pui sau de porc. Se serveste, de asemenea, si cu oua ochiuri.