Detalii Supa de Fasole
Ingrediente:
I- sunca afumata de la porcul primit de la bunicu,
- costita afumata,
,
,
tot asa,
- un jumatate kg de fasole din piata,
- un morcov mare,
- 2 frunze de dafin,
- 2 linguri faina,
- 750 ml smantana din piata sau de la vacuta lui bunica,
- o ceapa,
- 2 linguri ulei,
- o lingura de delikat Maggi
Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin. Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa. In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert. Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita. Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam. Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote. Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam.
Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin. Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa. In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert. Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita. Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam. Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote. Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam. Servim supa de fasole cu ceapa si cu pofta.