1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece. 2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute. 3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul). 4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute. 5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece. 2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute. 3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul). 4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute. 5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate. Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte sail folositi. Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute.