Detalii Gulas Unguresc
Se spala carnea, se taie bucati potrivite si se pipereaza. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute. Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga boia, sare, frunze de dafin, otet, rosii decojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, o ora si jumatate, pe foc mic. Se curata de seminte ardeii iuti si se taie in fasii. Se curata cartofii, se taie cubulete. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii. Se amesteca amidonul cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana.
Se spala carnea, se taie bucati potrivite si se pipereaza. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute. Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga boia, sare, frunze de dafin, otet, rosii decojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, o ora si jumatate, pe foc mic. Se curata de seminte ardeii iuti si se taie in fasii. Se curata cartofii, se taie cubulete. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii. Se amesteca amidonul cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana. Se decoreaza cu patrunjel verde tocat.