Se lasa fasolea in apa peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Eu o fierb in 3 ape. In a 4-a apa se pun condimente, sare, foi de dafin, delicat etc. si se lasa la fiert. Intre timp se curata morcovul, radacina de patrunjel, gulia, telina si o ceapa. Se taie marunt toate si se adauga la ciorba. Se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se coc ardeii si se curata de pielita si de samburi. Intr-o tigaie cu pune la prajit cea de-a doua ceapa taiata marunt. Cand devine aurie se pun si ardeii taiati fasii subtiri. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt. Se adauga la prajit. Se lasa la prajit 10 minute si se adauga totul peste ciorba. Se mai pun si dupa preferinta: eu mai pun putin sos tomat, putin bors de la plic (foarte putin). Pentru ca mi-a ramas putin ou batut de la alta reteta l-am aruncat si pe el inauntru. Daca tineti post evident nu se pune. Se lasa la fiert inca o jumatate de ora. La sfarsit se adauga patrunjel proaspat.

Se lasa fasolea in apa peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Eu o fierb in 3 ape. In a 4-a apa se pun condimente, sare, foi de dafin, delicat etc. si se lasa la fiert. Intre timp se curata morcovul, radacina de patrunjel, gulia, telina si o ceapa. Se taie marunt toate si se adauga la ciorba. Se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se coc ardeii si se curata de pielita si de samburi. Intr-o tigaie cu pune la prajit cea de-a doua ceapa taiata marunt. Cand devine aurie se pun si ardeii taiati fasii subtiri. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt. Se adauga la prajit. Se lasa la prajit 10 minute si se adauga totul peste ciorba. Se mai pun si dupa preferinta: eu mai pun putin sos tomat, putin bors de la plic (foarte putin). Pentru ca mi-a ramas putin ou batut de la alta reteta l-am aruncat si pe el inauntru. Daca tineti post evident nu se pune. Se lasa la fiert inca o jumatate de ora. La sfarsit se adauga patrunjel proaspat. Se serveste fierbinte.